Förberedelsemöten

Inför resan har vi haft ett antal förberedelsemöten. Än så länge har vi haft 3 stycken och vi har minst ett kvar.   Dessa möten är obligatoriska och en del av vår resa. Det är mycket papper och intyg som ska läsas igenom och fyllas i. Har redan tappat räkningen på hur många gånger jag har krafsat ner min skeva signatur.                 Alla papper och information som vi får ta del av gör att det känns väldigt strukturerat och serriöst. Vi har kontaktpersoner på plats hemma i Sverige, där någon garanterat alltid ska vara nåbar. Dessutom har vi fått ett info-kitt med viktig information som bland annat tar upp vad jag som volontär har för rättigheter och skyldigheter. Samt vad jag kan förvänta mig av projektet före, efter och under min vistelse.
På mötena har vi även pratat om den spanska kulturen, hur den skiljer sig från vår, med tillexempel andra mat tider.Vi kommer att få frukost vid 8.30, sedan är det lunch vid 14.30 och middag först 20.30. Dessa tider skiljer sig iallafall rätt mycket från vad jag är van vid. Men det är nog en vanesak. Det kommer troligtvis inte bli några konstigheter att anpassa sig. Dock kommer jag nog att behöva knalla iväg till affären med jämna mellanrum för att fylla på med lite mellis. Iallafall om jag känner min knorrande mage rätt. 
Vi har även lärt oss en hel del spanska. Mest är det grunder, mycket är helt nytt samtidigt som jag har med mig en del sedan innan. Men det har absolut inte skadat att damma av mitt lätt luddiga spanska förråd.               Jag har väll aldrig direkt varit överförtjust i språk. Dock måste jag säga att det är helt annorlunda med spanskan. Jag tycker faktiskt att det är riktigt kul och ser fram emot att utvecklas och lära mig mer!
Chao!
 
 
RSS 2.0